Hva er ansiktsvask med OCM?

Oil Cleansing Method (OCM) er en metode for ansiktsrensing med oljer som fungerer ved å oppløse olje gjennom olje. Oljene fjerner smuss og kvitter seg med sminke, og samtidig – i motsetning til ansiktsvaskgeler – påvirker ikke den naturlige hydrolipid barrieren i overhuden. Hvorfor er det verdt å bruke OCM, og hva er effektene? Hvilke oljer bør du velge og i hvilke proporsjoner? Hvordan lager du OCM trinn for trinn?

Hvorfor er det verdt å bruke OCM?

Et tradisjonelt kosmetikk produkt designet for å vaske ansiktet, spesielt rensende geler, består av vaskemidler, alkohol og syrer. Disse sterke stoffene tar sikte på å fjerne alle urenheter fra huden, inkludert talg. Men når de vasker av talg, bryter de den naturlige beskyttende barrieren i huden, dvs. hydrolipid-lag. Som en konsekvens blir huden irritert, tørr og dehydrert. Forsvarsmekanismen krever at den produserer mer talg, noe som resulterer i en forverret tilstand på utseendet på hudormer og behovet øker for flere og kraftigere renseløsninger.

OCM effekter 

OCM kan brukes uavhengig av hudtype. Metoden gir effekter i form av:

  • glatt, ren, fuktet og avslappet hud med en jevn farge,
    hydrolipid-balanse i huden, mindre hudormer, innsnevrede porer og begrenset utskillelse av talg,
    styrker vipper og negler.

Ikke alle effekter av påføring av OCM vil være synlige umiddelbart – selv om huden blir renset umiddelbart, er det nødvendig å vente på perfekt glatthet og redusert antall hudormer opptil 3 uker. Det er mulig at blandingen av oljer som du starter behandlingen med vil kreve endringer relatert til hudens individuelle behov.

OCM – olje proporsjoner

OCM er en blanding av oljer som består av ricinusolje og en valgt baseolje (bærer olje). Mengden oljer skal stemme overens med hudtypen din.

  • tørr hud: 10% ricinusolje og 90% baseolje,
  • normal hud: 20% ricinusolje og 80% baseolje,
  • fet hud: 30% ricinusolje og 70% baseolje.

Disse er anbefalte proporsjoner, som er verdt å følge i begynnelsen av behandlingen din med OCM. Etter en stund vil du se hvordan huden din reagerer, og du kan veksle mellom disse proporsjonene, og også endre blandingen ved å tilsette essensielle oljer og blande forskjellige baseoljer. Imidlertid bør sistnevnte ikke overdrives. Fordi huden kan reagere dårlig på en av blandingene, og jo mer det blir, desto vanskeligere vil det være å bestemme hvilken av oljene som er årsaken til irritasjon. Av denne grunn bør det brukes maksimalt tre baseoljer, uten ricinusolje. Sistnevnte kan irritere øynene, og derfor må du være forsiktig når du fjerner sminke.

OCM – hvilke oljer bør du velge

Det er verdt å bruke naturlige, kaldpressede, uraffinerte oljer. Valg av baseolje bør avhenge av hudtype. Med tørr hud (ingen tendens til tilstopping av porer) eller moden hud er det best å bruke følgende oljer: søt mandelolje, aprikosfrø, hvetekim, agurkurt, avokado, moskusrose, macadamia, arganolje eller olivenolje. For å ta vare på kombinasjonshud, er det verdt å bruke jojobaolje og druefrø. Når det gjelder fet hud, er svart kumminolje, saflor, valnøttolje, gresskarfrøolje og ferskenfrøolje samt hampolje, linolje og sesamolje gode oljer å bruke. Oljer du kan bruke til kapillær hud inkluderer hasselnøttolje og jordbær. Når det gjelder hud som lider av kviser, er det bra å bruke: saflorolje, tamanu (noen få dråper), solsikke-, sesam- og linolje. For pleie av normal hud er det verdt å velge en olje laget av granateplefrø, søte mandler, avokado, hasselnøtter, aprikoskjerner og nypekorn. I alle fall kan du bruke en ferdig blanding av oljer, så lenge den ikke inneholder parafin.

OCM trinn for trinn

Før du renser huden din med oljer, bør du ha små håndklær eller mikrofiberkluter, bomull eller musselin. Det er veldig viktig at de absorberer vann godt og holder varmen i lang tid. Håndkleet skal vaskes og tørkes etter hver bruk.

Bruk riktig mengde OCM-blanding og gni den i hendene. Fukt huden forsiktig og påfør oljen i ansiktet ditt. Masser huden med sirkulære bevegelser, og vær spesielt oppmerksom på områdene der du har problemer. Fukt håndkleet eller kluten i veldig varmt vann, legg det over ansiktet ditt og hold det der til det er avkjølt. Skyll håndkleet og legg det på ansiktet igjen. Gjenta dette 2-3 ganger til. Tørk deretter oljen forsiktig av huden og skyll håndkleet i kaldt vann og tørk av huden for å lukke porene. Når du renser ansiktet med oljer, kan du vaske det med Aleppo såpe. På slutten tørker du av huden med en toner og bruker en delikat krem ​​eller serum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *