Hvordan ta vare på huden rundt øynene? DIY øyekrem

Hvis du er som mange av oss, har du sannsynligvis bekymret deg for aldring og hvordan du kan oppnå bedre hud rundt øynene. Øyepartiet har en tynn hud og er utsatt for skade, tørrhet, rynker og mørke flekker. Det er viktig å vite hvordan du bør ta vare på huden rundt øynene, og det finnes noen DIY øyekrem som hjelper deg med å oppnå dette.

Viktigheten av å ta vare på huden rundt øynene

Huden rundt øynene er om lag 0,5 mm tynn, noe som gjør den svært utsatt for skade. I tillegg absorberes hudpleiproduktene du bruker bedre rundt øynene. For eksempel, hvis du bruker anti-rynke kremer, absorberes de lettere rundt øynene, og det samme gjelder for alle andre typer produkter.

Vanlige hudproblem rundt øynene

Tørrhet: Øyepartiet har en tendens til å tørke ut raskere enn resten av ansiktet. Dette kan føre til mindre elastisitet og økt risiko for å utvikle rynker og linjer.

Mørke sirkler: Kredsløpet rundt øynene er dårligere enn i andre områder av ansiktet, noe som kan føre til mørke sirkler som er vanskelige å kvitte seg med.

Allergi: Huden rundt øynene er spesielt utsatt for allergiske reaksjoner. Det kan manifestere seg som rødhet, hevelse, kløe og andre symptomer.

Tips for å ta vare på huden rundt øynene

1. Bruk en øyekrem som passer din hudtype:

Sørg for at du bruker en øyekrem som passer din hudtype, og som har ingredienser som er beregnet for hud rundt øynene. Mange øyekremer selges i dag som er spesielt utformet for øyepartiet, men sørg for at du velger en som passer din type hud.

2. Bruk en lett massage

Vitaminer og antioksidanter absorberes lettere av huden når den utsettes for blodstrøm. Massasje huden rundt øynene forsiktig ved å bruke lette sirkulære bevegelser. Dette vil føre til at produktene dine absorberes bedre.

3. Inkluder øyekrem i din daglige hudpleierutine:

Bruk øyekrem som en del av hudpleierutinen din minst én gang om dagen. Påfør et tynt lag øyekrem med tipsene for økonomisk forbruk. Om nødvendig kan du bruke øyekrem flere ganger daglig.

4. Behandle fine linjer og rynker:

Hvis du allerede har dannet rynker og fine linjer rundt øynene, kan du behandle dem med DIY hjemmelaget øyekrem. Disse kremerne inneholder ofte ingredienser som hyaluronsyre og retinol som bidrar til å styrke hudens elastisitet.

DIY øyekrem

DIY øyekrem er enkle å lage, effektive og billige alternativer til å kjøpe produkter på apotek. Her er noen DIY øyekrem som kan hjelpe deg med å ta vare på huden rundt øynene:

1. Aloe vera-basert øyekrem

Du trenger:

– ½ kopp aloe vera gel
– 1 ss kokosnøttolje
– 2 ss kaldpresset olivenolje

Bland alle ingrediensene og ha blandingen i en lufttett beholder. Påfør på huden rundt øynene én gang om dagen. Aloe vera inneholder antioksidanter og næringsstoffer som hjelper til med å hydrere huden rundt øynene.

2. Koffeinbasert øyekrem

Du trenger:

– ½ kopp olivenolje
– ¼ kopp kokosnøttolje
– 1 ts flytende koffein
– 5 dråper lavendelolje

Bland sammen de flytende ingrediensene i en lufttett beholder. Varm olivenolje og kokosnøttolje i et vannbad og legg deretter til koffein og lavendelolje. Rør godt, avkjøl og oppbevar blandingen i en lufttett beholder. Påfør den rundt øynene hver kveld før du legger deg. Koffein trenger inn i hudlagene for å redusere puffiness rundt øynene og gi huden et friskere utseende.

3. Kalium-basert øyekrem

Du trenger:

– ½ kopp olivenolje
– ¼ kopp kokosnøttolje
– 1 ts kaliumbasert saltsyre
– 10 dråper sitronolje

Rør sammen olivenolje og kokosnøttolje i et vannbad. Legg til kaliumbasert saltsyre og sitronolje. Rør godt og sett blandingen til side for å avkjøles. Kaliumbasert syre hjelper til med å redusere mørke sirkler rundt øynene og revitalisere huden. Påfør denne blandingen på huden rundt øynene hver morgen for best resultat.

4. vitamin E-basert øyekrem

Du trenger:

– ½ kopp kokosnøttolje
– ¼ kopp olivenolje
– 1 ts vitamin E olje
– 5 dråper lavendelolje

Rør sammen oljeingrediensene i et vannbad. Legg til vitamin E olje og lavendelolje til blandingen. Rør den sammen og la den avkjøles. Vitamin E er en næringsrik antioksidant som gir næring til huden rundt øynene, og kan bidra til å redusere fine linjer og rynker. Påfør denne blandingen på huden rundt øynene hver morgen og kveld.

Konklusjon

Huden rundt øynene må behandles forsiktig, da den er svært tynn og lett skadet. Det er viktig å bruke riktig hudpleieprodukt som er designet for hud rundt øynene, og å inkludere øyekrem i din daglige hudpleierutine. DIY øyekrem er en god måte å selvbehandle hud rundt øynene og ta vare på huden din.