De vanligste feilene ved hudpleie

Alle kvinner vet at den verste synden (når det gjelder skjønnhet) er å legge seg uten å fjerne sminken. Dette er imidlertid bare en av mange feil i daglig hudpleie. Noen av dem blir gjort uten å vite det, og derfor vil vi bare nevne noen av de dårlige vanene nedenfor i en liste. Disse vanene må endres så snart som mulig for at du skal kunne få en vakker og feilfri hud.

Ikke fjerner sminke i det hele tatt eller fjerne sminke raskt

Dette er en feil gjort av mange kvinner som etter en lang og slitsom dag ikke har tid og motivasjon til å rense huden grundig om kvelden. Latskapen vår påvirker tilstanden og utseendet til huden vår, som over tid mister sin glød og blir grov. For å unngå dette og forhindre at porene tetter seg, er det nok å bruke noen minutter på å rense huden før du legger deg. Dette er også viktig fordi den rene huden absorberer de aktive ingrediensene i kosmetikk designet for videre pleie.

Feil sminkefjerner

For å fjerne sminke, må du alltid bruke kosmetikk som er designet for å fjerne foundation, øyenskygge og mascara på en grundig måte. For dette formålet vil oljer være mer effektive og lettere for huden enn hvis du renser med melk eller geler. Når du fjerner sminke, kan du gjøre en mild ansiktsmassasje som vil stimulere mikrosirkulasjonen. Vask deretter ansiktet ditt med et skum eller en gel som passer til hudtypen din.

Kosmetikk som ikke samsvarer med hudtypen

Ikke bare sminkefjerneren skal svare på hudens behov; dette kriteriet bør følges når du velger all kosmetikk for hudpleie. Hvis vi ønsker å gi huden vår riktig rensing, fuktighet og beskyttelse, må vi først identifisere vår hudtype.

For å finne passende kosmetikk for tørr, fet og kombinert hud, så vel som sensitiv, kapillær, dehydrert hud og kviser, er det verdt å være oppmerksom på sammensetningen.

For eksempel bør en sensitiv hud rengjøres med micellært vann, fordi miceller rengjør huden på en slik måte at de ikke skader dens naturlige beskyttende barriere. Sensitiv hud fuktes best med balsam basert på panthenol, som vil berolige irritasjoner og øke hastigheten på regenerering av huden, og med silikon som vil beskytte den naturlige hydro-lipid-balansen. For pleie av kapillærhud er imidlertid kosmetikk som er beriket med sink (betennelsesdempende), trollhassel (regenererer og forbedrer blodsirkulasjonen i huden), sjøalger (har styrkende og beroligende egenskaper) og rutine (reduserer skjørheten i blodkarene ) anbefales mest. Imidlertid bør kosmetikk som inneholder antibakterielle ingredienser brukes på kviser.

Ingen toner

Dette trinnet kan man ikke hoppe over! Toner fjerner ikke bare sminke rester og urenheter, men også frisker opp huden og gjenoppretter også pH balansen.

Feil rekkefølge for påføring av kosmetikk

Kosmetikk bør brukes i en strengt definert rekkefølge: først lett og deretter tyngre. Vannbaserte produkter skal brukes i begynnelsen, deretter produktene med olje basert innhold og senere serum og krem. Effektiviteten til kosmetikk bestemmes ikke bare av sammensetningen, men av rekkefølgen av påføring.

Påføring av kremer med UV-filter bare om sommeren

Selv på den mest overskyede dagen utsettes huden for UV-stråling, uansett om du er ute eller inne. Årsaken til sistnevnte er fluorescerende lys som påvirker huden negativt. Takket være regelmessig bruk av preparater med UV-filtre, eldes huden saktere og har mindre sjanse for misfarging.

Klemme kviser

Mange gjør det, og de fleste av dem vet at det ikke er bra for huden. Denne dårlige vanen kan føre til hudskader og permanente arr. Popping av kviser gjør også at huden blir betent. Huden vil se rød og irritert ut og vil bli utsatt for bakteriell infeksjon og misfarging.

Unngå peeling

Hvis huden din er følsom, kapillær eller blir lett irritert, trenger du ikke å gi opp å bruke skrubb. Hver hudtype kan bruke peeling. Hemmeligheten ligger i utvalget av kosmetikk som vil kunne passe deg. Du kan velge mellom mekanisk, enzymatisk og avskalling.

Mangel på krem ​​under øynene

Produkter som er beriket med proteiner, ceramider og soyaekstrakt har også en god effekt på huden rundt øynene. Faktisk bør den ikke bare forsterkes med kremer, men også geler og emulsjoner, som inneholder vitamin C, E og aloe-ekstrakt.

Bruk av for mange produker på en gang

I følge dermatologer bør pleie bestå av tre trinn: rensing, toning og fuktighet. Derfor, i stedet for å teste en million nye produkter samtidig, kan du prøve å ta (en) gel ansiktsvask av god kvalitet, (en) toner og (en) fuktighetskrem. Husk at alle disse produktene skal være ment for å kunne pleie din hudtype. Toneren kan erstatte micellar-basert hudrensende produkter.

Bruk av kosmetikk som «kan» gjøre for mye

Når du blir fristet av alt-i-ett-produkter, må du minne deg selv på at hvis et produkt skal fikse alle dine problemer på en gang er det mest sannsynelig for godt til å være sant. Det er ikke mulig for et produkt å løse problemet med kviser, tilføre fuktighet og redusere rynker samtidig. Det er mulig at du vil kunne få irritert hud i stedet for en mirakuløs forandring.

Sminke på treningsstudioet

Selv om ikke alle kvinner føler seg komfortable når hun er på et offentlig sted uten sminke, er det en fordel å bli vant til det ved noen anledninger. Selv mineral sminke som ikke tetter porene, kan i kombinasjon med svette forverre hudtilstanden din (kviser). Derfor må du alltid huske å ta med deg våtservietter og ta av sminken før du trener. Hvis du absolutt trenger å bruke sminke kan du gå for en vanntett maskara.

Usunn livsstil

Selv de beste produktene vil ikke garantere deg vakker, feilfri og ungdommelig hud hvis du ikke følger et sunt kosthold rikt på frukt og grønnsaker. Det er viktig å unngå stress, narkotika og trene nok, spesielt ute. Ikke glem å få nok søvn hver natt! Det er like viktig å drikke minst 2 liter rent vann per dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *