Naturlige kosmetiske ingredienser: vanlig møll og dets egenskaper

Naturlige kosmetiske ingredienser har blitt mer populære blant forbrukere som foretrekker skånsomme produkter, og en av disse ingrediensene er vanlig møll. Vanlig møll er en av de mest populære naturlige plantebaserte ingrediensene som brukes i kosmetikk. Det er kjent for dets antiseptiske, antiinflammatoriske, regenererende og beskyttende egenskaper og mye mer, slik at du kan ha ulike fordeler når du bruker den. Med det sagt, la oss nærmere undersøke de mange fordelene som vanlig møll har å tilby.

Hva er vanlig møll?

Vanlig møll, også kjent som Taraxacum officinale, er en forårblomstrende plante som dyrkes på jordbruksjord. Det har vanligvis en flerårig rot og blomstrer med gult fra mai til oktober. Frøene er kjent som kvister og er hvite eller svarte. Det har vært brukt som et folkemedisin i lang tid og har økende bruk som et kosttilskudd, kosmetikk til ingrediens og det er til og med laget kaffe alternativer fra frøene.

De forskjellige fordelene

Antiseptisk

Røtter og stilk av vanlig møll inneholder sukkerartene mannitol og inulin som er antiseptiske. Det betyr at de forårsaker døden av mikroorganismer som er potensielt skadelige for mennesker. Vanlig møll har høyt innhold av svovel, som er et effektivt antiseptisk middel som kan brukes på overflater for å fjerne bakterier. Denne kvaliteten gjør det til en ideell ingrediens for kosmetiske produkter som vill forhindre infeksjoner.

Anti-inflammatorisk

Røtter og frø av vanlig møll inneholder sesquiterpener som har vist seg å ha anti-inflammatoriske effekter. Disse kan hjelpe til med å redusere væskeoppsamling og hevelse i huden. Anleggets antimikrobielle, kjøling og beroligende egenskaper kan også bidra til å hjelpe med å redusere de fleste dermatologiske betennelsesforhold.

Regenererende

Vanlig møll har vist seg å ha viktige forskjeller når det gjelder celleregenerering og reparasjon. Anlegget har unike egenskaper som kan hjelpe huden til å kjempe mot frie radikaler og hudskader. Dette gjør det til en effektiv ingrediens for å hjelpe huden å lindre misfarging, å bli kvitt arr og stimulere collagendannelsen.

Beskyttende

Vanlig møll inneholder et rikt innhold av vitaminer, mineraler og antioksidanter som hjelper med å bekjempe frie radikaler og skade forårsaket av forurensning og stressfaktorer. Dette gjør det til et utmerket kosttilskudd som kan hjelpe huden. Det hjelper også med å beskytte mot solskader, samt å regulere hudens fettnivåer.

Kjøling

Møllekstrakt har vist seg å være en effektiv ingrediens når det gjelder å kjøle huden. Det hjelper til med å balansere oljenivåene og hjelper til med å lindre huden fra solbrenthet, støt og hudirritasjoner. Det er derfor ofte å finne i hudpleieprodukter som ser på å bekjempe hudirritasjoner og solbrenthet.

Anvendelser av vanlig møll

Som nevnt, kan vanlig møll brukes til mange forskjellige formål, for eksempel som ingrediens i kosmetikk og for hjemmelagde oppskrifter, som kjøling kompresser og toner. Det kan også brukes til behandling av fordøyelseslidelser og har mange medisinske bruksområder. Det kan også brukes som et kosttilskudd for å øke immunitet, for å øke utholdenheten, samt for behandling av mange andre lidelser.

Kosmetikk

Vanlig møll, røttene ogblomstene, kan brukes som ingredienser i mange kosmetiske produkter som hudpleie, hårpleie og deodorant. Den er rik på antioksidanter og mineraler som kan hjelpe huden å bli fornyet. Den mykgjør huden og gir næring til celler som kan hjelpe med å lindre ulike betennelser. Det er også rikt på svovel som er effektivt for å behandle kviser, fordi det har sterke antiseptiske egenskaper.

Hjemmelagde oppskrifter

Du kan lage hjemmelagde produkter som minimerer hudirritasjoner og lindre ulike inflammatoriske forhold. Du kan bruke møll i hudpleieprodukter, inkludert ansiktsmasker, badebomber, kropps- og fotkræmer og mye annet. Frøene kan også knuses og tilsettes oppskrifter for å forbedre smaken. Du kan også tilberede te fra blomstene, som er rik på antioksidanter og lindrer appetitt og kvalme.

Er det noen bivirkninger?

Vanlig møll er generelt veldig trygt å bruke, men det er mulig at noen mennesker kan oppleve allergiske reaksjoner, så det anbefales at du alltid gjør en test før du bruker den. Det bør heller ikke brukes under graviditet eller amming fordi det kan ha negative konsekvenser. Hvis du har et bestemt medisinsk problem, anbefales det at du konsulterer legen din før du bruker vanlig møll.

Konklusjon

Vanlig møll har vist seg å være en utmerket ingrediens for kosmetiske produkter og kan ha en mengde helsemessige fordeler når det brukes på riktig måte. Det er rikt på antiseptiske, antiinflammatoriske