Retinol for Nybegynnere: Alt du bør vite om det. Våre TOPP 5 retinolbaserte ansiktsserum

Innen skjønnhet… har ikke mye forandret seg. Uansett finnes det ingen andre hudforyngende stoffer som er mer kraftfulle enn gode gamle retinol. Kanskje grunnen til dette er at retinol i seg selv fungerer perfekt og gjør nesten 100% av alle kvinner fornøyde om de bruker den. Retinol er utvilsomt nøkkelen til ungdommelig hud. Det hjelper huden med å utføre selvgjenopprettende prosesser jevnlig og får den til å fungere knirkefritt. Hva kommer superkreftene bak retinol fra? Fra evnen det har til å penetrere dypt inn i huden hvor det stimulerer små men veldig viktige fibroblaster så de arbeider mer effektivt. De nevnte fibroblastene er celler som er ansvarlige for produksjonen av kollagen, elastin og (til og med!) hyaluronsyre i dermisen. Og som vi vet veldig godt, gjør denne trioen huden vår ung, fyldig, fuktig og perfekt.

Har du nok kunnskap om retinol? Vet du om alle fordelene ved vitamin A? Hva er kilden til alt det negative oppstyret rundt retinol? Når bør du bruke vitamin A? Hvorfor er retinol mest effektivt i et ansiktsserum? Og helt til slutt, hvordan velger man det beste retinolbaserte ansiktsserumet?

Spørsmål & Svar: RETINOL

1. Når bør du begynne å bruke hudpleieprodukter med retinol?

Mange kosmetologer og dermatologer som Shani Darden, som er en velkjent kjendisdermatolog, snakker konstant om den fantastiske effekten retinol har. Disse spesialistene anbefaler bruk av retinolbaserte ansiktsserum ikke bare når ansiktet fylles med rynker, men også mye tidligere. Dette betyr at mennesker i trettiårene kan bruke retinolbaserte ansiktsserum for å hanskes med andre hudproblemer enn bare aldring. For eksempel kan de behandle ansiktshuden sin med retinolprodukter for å bekjempe akne.

I tillegg minker kollagen- og elastinproduksjonen når vi blir 25 år gamle. Siden retinol er i stand til å stimulere syntese av disse to proteinene, kan et hudpleieprodukt som inneholder dette vitaminet brukes som en antialdringsstrategi. Det har blitt bevist at retinol forsinker at rynker oppstår, derfor er det lurt å behandle ansiktshuden med et retinolansiktsserum før du blir 30. En ting er sikkert, du bør prøve deg ut med retinol når du begynner å merke at de fine linjene blir dypere.

2. Hva begynner man retinolbehandlingen med?

Først bør du vite at på grunn av de kraftige rensende egenskapene det har (retinol fremmer cellefornying), kan retinol fungere sterkere enn du forventer. På grunn av dette, anbefaler spesialister at du gradvis introduserer det inn i hudpleierutinen din. Hva betyr dette? Om huden din ikke brenner etter første bruk og du ikke merker rødhet på huden, kan du påføre en ny dose ansiktsserum om kvelden. Ta en pause etter 2-3 dager for så å fortsette behandlingen senere. Etter 2-3 uker vil du kunne påføre retinol fritt hver kveld. Naturligvis vil hudpleieproduktet og retinolkonsentratet det er laget med bestemme hvilken effekt du får og hvor mye tid du må bruke for å få huden til å bli vant med retinol. Uansett kan ingenting tas for gitt, gradvis introdusering av retinol i skjønnhetsrutinen din bør ikke forårsake skade.

3. Kan retinol påvirke huden min negativt?

Det kan det, men kun om det brukes feil. Det er fakta at retinol er et synonym for foryngelse og at det er en effektiv kur mot rynker. I tillegg kurerer det akne og fjerner alle typer pigmentering, men om du bruker retinol om morgenen uten å beskytte huden med solkrem, vil ikke retinolet gi deg resultatene du ønsker. Med andre ord, om du påfører retinolet feil, kan huden til utvikle rødhet og irritasjon, men kun når du eksponeres for sollys.

For øyeblikket finnes det massevis av hudpleieprodukter som har klart å «temme» retinol. Listen vår med retinolbaserte ansiktsserum består av de produktene som inneholder retinol av beste og tryggeste kvalitet. Bare påfør dem på kveldstid og følg på med solkrem om morgenen. Det kan ikke motsies at du bør behandle ansiktet med solkrem uansett om du ikke bruker retinolbaserte produkter. Solbeskyttelsesfilter er livsviktige for å beskytte huden mot erkefienden sin – sollys. 

Det mest anbefalte og høyest rangerte serumet med retinol er Nanoil Retinol Face Serum. Det har antialdrende, foryngende og oppløftende effekter, bekjemper frie radikaler og reduserer rynker. Dette ansiktsserumet anbefales for alle hudtyper, inkludert moden hud som er tørr, mangler vitalitet, og som er plaget med akne eller første tegn til aldring.

Nanoil sitt ansiktsserum med retinol tilbyr en hudbehandling for alle i tjue, tretti, førti og femtiårene. Påfør det når du ønsker for å bli kvitt rynker og pigmentflekker. Du bør også prøve ut Nanoil Retinol Face Serum om du vil beskytte den skjøre ansiktshuden din mot eksosrøyk, smog og andre typer urban forurensning. Om du ser etter et produkt som vil hjelpe deg å balansere talgproduksjonen i tillegg til å fremme raskere cellefornying, kan du benytte deg av Nanoil Retinol Face Serum.

det beste ansiktsserumet Nanoil
Produkt nettside: www.nanoil.no

Shani Darden Retinol Reform er et dyrt ansiktsserum som mange kjendiser sier de bruker daglig. Det anbefales av den overnevnte dermatologen Shani Darden, som ikke er overraskende. Dette ansiktsserumet formulert med 2,2% retinol er et skånsomt og effektivt foryngende produkt som fungerer som et flatjern på rynker. Bortsett fra dette, klarer dette retinolansiktsserumet å reparere ujevn hudtone, det fremmer cellefornying og reduserer synligheten på kvisearr. I Retinol Reform er retinolet blitt kombinert med 2% melkesyre, som betyr at serumet også lysner opp og glatter ut huden.

Et annet velkjent ansiktsserum er Murad Retinol Youth Renewal Serum, som sies å fjerne fine linjer og redusere dype rynker. Dette retinolansiktsserumet får gode anmeldelser fra mange skjønnhetsbloggere, hovedsakelig fordi det jevner ut huden og gir en ungdommelig glød. Dette skånsomme og nøye uttenkte produktet behandler alle hudtyper like bra – det passer til og med for sensitiv hud. Takket være Retinol Tri-Active teknologien, reduserer dette ansiktsserumet av Murad effektivt alle tegn til aldring i ansiktet. Andre merkbare fordeler med Retinol Youth Renewal Serum inkluderer en boost i hudens fyldighet. Helt til slutt opprettholder dette ansiktsserumet også gode fuktighetsnivåer, takket være hyaluronsyren som er tilsatt.

Pixi Overnight Retinol Oil er en olje/et serum med retinol som motvirker og forsinker de første tegnene på aldring. Dette hudpleieproduktet fremmer hudens selvhelbredende prosesser og arbeider for å redusere både fine linjer og rynker, og for å tilføre energi og glød. Dette er et av de beste ansiktsserumene for tørr og moden hud, fordi oljene forbedrer fuktighetsnivåene i huden og motvirker at vannmolekyler unnslipper dermisen. I tillegg inneholder Overnight Retinol Oil også et utvalg peptider og ceramider, som er stoffer som huden trenger for å se ung, fuktig og fyldig ut. I dette ansiktsserumet er retinoler blitt blandet med følgende oljer: mandel, solsikke og jojoba. Formuleringen er beriket med grønnsaksekstrakter som har antioksidanteffekt i tillegg til vitamin E som – akkurat som retinol – har antialdrende effekt.

Et av de mest populære sminkemerkene nå om dagen er The Ordinary, utvilsomt. Merket har et par retinoler å tilby, og et av dem er The Ordinary Retinol 0.5% in Squalane – et ansiktsserum med lavkonsentrert retinol, som er perfekt både for nybegynnere og for ung hud som sliter med akne og aknearr. Retinol 0.5% in Squalane ansiktsserumet er en vannfri løsning som er lettvektig og som penetrerer huden raskt. I tillegg reduserer dette ansiktsserumet fine linjer, forbedrer hudens motstandsyktighet og forhindrer dannelse av solpigmenteringsflekker. The Ordinary ansiktsserumet etterlater huden overraskende myk og fuktig. Når det brukes regelmessig, vil dette ansiktsserumet fremme stram hud samtidig som at det synlig krymper størrelsen på ansiktsporene.